fbpx

Innan du reser!

Pris och annan viktig information:

Våren 2020 startar på Borneo den 22 mars 2020, och sista dagen är 1 april 2020.

Hösten 2020 startar 18 oktober och sista dagen är den 28 oktober.
Vi kommer och hämtar dig till flygplatsen i Kuching. Transport ordnas också till flygplatsen dagen efter resans slut för den som önskar.

Vad kostar det?
På grund av att vi nyss har startat upp detta och även för att det är i första hand ett idéelt projekt, vill vi vara extra tydliga och ärliga med hur vi sätter vårt pris. Ni får ursäkta om vi förklarar det uppenbara.

Priser våren 2020:
Resans ordinarie pris är 15200 SEK.
Med early-bird rabatt—13000 SEK.

Reser du som singel behöver vi ta ut ett extra belopp på 1000 SEK.

Priser hösten 2020:

Resans ordinarie pris är 17100 SEK.
Med early-bird rabatt—14900 SEK.

Om du bokar innan den 15 januari inför vårresan eller innan 1 augusti  för höstresan får du en rabatt på 2200 kr. Detta gör vi såklart för att vi vill ha in bokningar så fort som möjligt för att kunna planera resan utefter mängden deltagare.
25% av priset betalar du när du bokar resan, resten en månad innan avresedatum. Första inbetalningen kan du inte få tillbaka ifall du ställer in resan. Detta gör vi för att försäkra oss om att deltagare är seriösa, ifall många ställer in i sista minuten kan det ju bli katastrof för oss och för övriga som bokat resan.
Om vi av någon orsak blir tvugna att ställa in resan får du tillbaka hela beloppet

Hur bokar du:
Du bokar resan genom att mejla borneovanner@gmail.com.Du får då information om hur du skall betala. När din betalning finns på vårt konto får du en bekräftelse av oss och du har en garanterad plats på resan!
OBS: Vi kan endast erbjuda ca 10 platser per resa. Först till kvarn gäller.

Vad ingår i priset?


Hela vinsten går direkt till Orangutan Project och Kuching Beach cleaners och deras arbete på Borneo. Ta chansen och bidra till de vilda djurens och regnskogens överlevnad!

 • Del i dubbelrum i hotell, resorter, långhus och djungelhyddor resans alla nätter. Enkelrum finns i mån av plats och till en extra kostnad. Fråga oss!
 • Frukost resans alla dagar, 10 st sammanlagt.
 • Lunch resans alla dagar, 10 st sammanlagt.
 • Middag resans alla dagar, 11 st sammanlagt.
 • Alla transporter i luftkonditionerade minibussar och båt till Bako och Tanjung Datu.
 • Alla inträden och avgifter för nationalparker och liknande.
 • Lokala guider vid alla destinationer där sådana finns.
 • Svensktalande personer som följer med under hela resan på Borneo.

Vad ingår inte i priset?


Flyget till Borneo. Du bokar själv din resa. Det är lätt att hitta bra resor till rimliga priser via tex Flygresor.se, skycanner.se eller momondo.se. För ca 6500 kr går det att flyga ToR från Sverige till Kuching med bra anslutningar. Restid varierar från ca 20 till 30 timmar beroende på priset på din biljett.
Behöver du hjälp att boka din resa kan vi hjälpa dig för en symbolisk summa.
Reseförsäkring. Prata med ditt försäkringsbolag vad som ingår i din hemförsäkring. Betalar du din resa med ett bankkort kan även detta gälla som en försäkring. Kontrollera detta i god tid innan du reser.
Extra mat och dryck utöver frukost, lunch och middag. Alkoholhaltiga drycker.

Övrigt:
Det är 6 – 7 timmars tidskillnad på Borneo. Tidig morgon i Sverige är eftermiddag där.
Som svensk medborgare behöver du inget visum om du stannar kortare än 90 dagar. Ditt pass måste dock vara giltligt i sex månader efter att du rest in i landet.

Vaccinationer kan behövas. Kolla upp vad som gäller för dig!  Vi har förstått från tidigare resenärer att några vaccinationscentraler rekommenderar att man äter malariamedicin. Chansen att få malaria i de områden vi reser är minimal. Vi kan självklart inte garantera att du inte drabbas men vi vill ändå påpeka att risken är minimal.

 

kvällsmat
11-tips-att-se-och-gora-i-och-runt-kuching

Bra att tänka på inför resan!

 • Vi vill uppmuntra till att ta med så lite skräp som möjligt på resan. Med skräp menas sånt som kommer att användas enbart under resan eller enbart en gång. Återvinning och sopsortering finns nästan inte alls på Borneo, så vi undviker att ta med något från Sverige (där vi har återvinning) som blir till skräp på Borneo.

 

 • Etisk turism. Detta uttryck innebär att min turistresa inte påverkar miljön eller samhället negativt i det land jag besöker. Vi tycker att det är viktigt att tänka på detta och vi har försökt implementera detta i vår resa så långt vi kan.

 

 •  Det är bra att läsa på lite extra när man besöker främmande länder, för att minska risken för jobbiga eller pinsamma kulturkrockar. Malaysia är officiellt ett muslimskt land, men Sarawak är en väldigt blandad delstat, med många brokiga folkslag och religioner.  

 

Packlista

– Följande saker kan vara bra att packa med:

 •  Lätta, oömma kläder som du inte är så rädd om. 
 • Långbyxor och något långärmat, kanske med huva, för att hålla köld och myggor borta kvällstid. 
 • Bekväma vandringsskor. Gärna vattentåliga.
 •  Många strumpor och underkläder. Det är bra att byta om ifall man överraskas av en regnskur. Dubbla strumpor motverkar även skavsår.
 •  Badkläder och handduk.
 •  Regnkappa eller dylikt. 
 • Solglasögon och hatt. 
 • Sandaler eller flip flops. 
 • Vattentäta skor om du har känsliga fötter. 
 • Tvål på bit. Både för att tvätta dig själv och som backup ifall du behöver tvätta ett plagg eller två. 
 • Myggnät för sängen. Detta finns oftast när det behövs, men det är bra att vara på den säkra sidan för att få sova ifred. 
 • Vattentät väska för mobil och annat. 
 • Vattenflaska. Så slipper du köpa onödig plast på plats.
 • Ficklampa, solkräm, myggspray.

Bra att tänka på inför resan

 • Om du är gluten– eller nötallergiker kan det vara svårt att få tag på snacks. Ta med
  egna ifall du vill.
 • Något som hjälper mot skoskav eller insektbett.
 • Det kan vara bra att ta med något för magen, både mot förstoppning och mot diarré.
  Vätskeersättning kan också vara bra.
 • En adapter för att ladda telefon.
  Malaysiska kontakter ser ut som
  i England, med tre pluggar.
 • Kontanter för att köpa souvenirer eller extra mat och dryck om så önskas. Malaysia
  är väldigt billigt och ifall du inte har tänkt shoppa loss rejält borde 1000 RM (=2230
  SEK) räcka mer än väl för hela resan. Det går bra att ta ut kontater på Borneo, men det
  går inte alltid att betala med kreditkort i affärer.
 • Telefon. I städer och tätorter finns det oftast täckning, men ute i djungeln saknas det
  helt. Det kan bli väldigt dyrt att ringa eller surfa på svenskt nummer, så det lönar sig
  ofta att köpa ett Malaysisk simkort.
 • Tamponger är svåra att hitta, så ta med ett eget lager ifall det behövs.

Bra att tänka på under resan!

– Det kan så klart hända att väder eller andra saker bortom vår kontroll gör att vi måste ändra något i resplanen när vi väl är på plats. Var beredd på att saker och ting inte är lika strukturerade i Malaysia som dom är i Sverige 🙂

– Vi bestämmer så klart inte över djuren och att se vilda djur är ingen garanti, men chanserna är mycket goda!


– Förhållandena på Matang, Semenggoh och andra platser är vad dom är. Vi som är engagerade i dessa projekt är väl medvetna om att det inte är perfekt. Det är precis därför vi ordnar denna resa! Om man är en stor djurvän kan vissa faktum och fenomen på Borneo vara obehagliga att konfronteras med.


– Kom ihåg att aldrig ge något, mat eller dryck eller andra saker, till djuren. Undvik även att ta med mat och dryck annat än vatten i närheten av djur. Många av djuren känner igen godis och snacks och kan bli aggressiva. Lyssna alltid noga på guider och personal!


– Vi kommer att bo en hel del på vanliga hotel med bra standard, men ute i djungeln och i nationalparkerna är boendena ofta väldigt enkla, ibland bara hyddor i skogen.


– Borneo är fullt av flygande, krypande, ålande och slingrande djur och insekter. Väldigt få är farliga, men många kan vara obehagliga att bli biten/stucken av. Var alltid uppmärksam var du lägger fötterna och lyssna noga på guider och personal!


– Att vandra i djungeln i 30 graders värme och hög luftfuktighet kan vara påfrestande. Se till att ha vatten med dig och berätta för guide eller ledare ifall det blir alltför jobbigt. Vi kan alltid ta pauser.


– Sarawak är ett relativt säkert område med väldigt låg brottslighet. Stölder kan så klart alltid hända, speciellt på platser med mycket folk, så var på din vakt när det gäller värdesaker.


– Droginnehav innebär dödsstraff i Malaysia, så undvik all form av drogrelaterad aktivitet. Precis som på flygplatsen är det bra att ha uppsikt över väskor så att ingen oönskad rör dom.


– Enligt lagen måste utlänningar ha pass tillgängligt vid alla tillfällen.

På bambuflottar
Stäng meny