fbpx

Om Borneo-vänner

01

Vi vill göra skillnad!

Vi vill vara med och rädda de utrotningshotade djuren!

Allt började hösten 2017 när Kristoffer begav sig till Borneo för att arbeta som volontär för Orangutan Project. En organsiation knuten till Matang Wild life center, strax söder om Kuching på Borneo.
Kristoffer började att arbeta som manager på en nyöppnad resort, där 50% av vinsten går direkt till arbetet med djuren på Matang. Annika åkte för att häsla på några månader senare och redan dag 2 insåg hon att här fanns viktigt arbete att hugga in i. För att göra en lång historia kort kände både Kristoffer och Annika att de ville bidra med mer än bara arbeta som volontärer. Tillsammans med grundaren av Orangutan Project, Leo Biddle bestämdes att Kristoffer och Annika skulle återvända till Sverige och försöka få intresserade människor att komma till Borneo och på plats lära sig att förstå det komplexa arbetet med att försöka rädda de utrotningshotade djuren. 100% av överskottet från dessa resor skulle gå till arbetet på Matang wild life center.

02

Ditt livs äventyr gör skillnad!

Tanken bakom Borneo-vänner är bidra med pengar till först och främst Matang wild life center och deras arbete med att rädda de utrotningshotade djuren.

På centret finns många djur, alla på ett eller annat sätt räddade ifrån olaglig fångenskap eller djur som varit på väg att skjutas då de kommit för nära människor.

Villkoren för djuren på Matang skulle behöva bli så mycket bättre. I dag är det lätt att tro att det är ett zoo med djur i burar och små möjligheter att leva efter sina naturliga förutsättningar.

De som rest med oss, vet i dag att verkligheten är mer komplex än vad man lätt kan tro och tänka. Att det inte är så lätt att bara släppa ut djuren i frihet.

De vet också att det saknas pengar för att göra saker och ting mer drägligt för djuren. Men de kan vara stolta över att ha bidragit med 48 331 kr ( 24 166 kr gick omedelbart till djuren på Matang). Den andra hälft använder vi nu till att bygga en riktig hemsida, bilda en idéell förening med eget bankkonto och till att marknadsföra oss så att vi kan få fortsätta att bidra med det viktiga arbetet med de utrotningshotade djuren.
Att det blir så mycket pengar över beror på att vi som arbetar gör det helt idéellt och att vi har ett nära samarbete med Orangutan project.

Genom att resa med oss får du alltså inte bara en upplevelse utöver det vanliga, du bidrar till att göra skillnad för djuren på Matang wild life center. Genom våra pengar kan mark köpas så djuren får större plats att röra sig. Burar kan bli både större och bättre.

res med oss och stöd de vilda djuren

Vad tycker deltagarna

Foton från våra deltagare i mars 2019

Stäng meny