fbpx

Vi nyper oss i armen!

Om du har läst sidan om oss så vet du att vi vill göra mer för de utroningshotade djuren på Borneo i regionen Sarawak. Tillsammans med grundaren av Project Orangutan, Leo Biddle bestämde vi att börja arrangera rundresor på Borneo där 100% av vinsten skulle gå direkt tillbaka till arbetet med djuren på Matang wildlife centre.
Premiär för detta projekt blev rundturen i mars 2019.

Kristoffer och jag ville förstås att denna rundtur skulle bli en fantastisk upplevelse för våra deltagare. I en hel månad ägnade vi oss åt att köra alla vägsträckor för att ta tid, vandra alla vandringar för att vet hur ansträngande det var, proväta alla mat på olika restauranger vi tänkt besöka, kontrollera standarden på alla rummen vi skulle bo i och vid varje moment tänkte vi ut flera plan B. Det var verkligen kul att göra alla dessa förberedeler men inget var roligare än när vi fick uppleva denna tur ”live” med våra deltagare. 
Våra förväntningar var höga men vi kunde aldrig föreställa oss att dessa höga förväntningar skulle överträffas med råge.
Tack härliga underbara deltagare för att vi fick denna fantastiska upplevelse med er och tack för att ni bidrog till att orangutangerna på Matang wildlife centre får det bättre.

Update november 2019,

Precis hemkomna från vår andra rundresa är lyckan inte mindre! Baserat på feedback och egna upplevelser gjorde vi några mindre förändringar i programmet och kan nu konstatera att även denna tur blev en framgång. Vi är mycket tacksamma för förtroendet och framför allt för alla pengar vi kunnat skänka.

Kristoffer, Leo och Annika

Några kärleksfulla omdömen:

Lottie och Uffe

Resan var fantastisk!
Vi fick en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Kristoffer och du hade ordnat upplägget på ett proffsigt och genomtänkt sätt. Det enda jag har att gnälla LITE över var boendet i dom statliga husen, som jag vet att ni redan har letat fram nya ställen att bo på istället. Kan vara skönt att ha möjlighet att ta sig ett kvällsdopp i en pool tex.
Jag/ vi kommer varmt att rekommendera resan till Borneo med er.
Även vi själva är sugna på att återkomma.
Kram på er från Uffe o Lottie

fantastisks upplevelse
fantastisks upplevelse

Ninna och Lasse

Den häftigaste semestern ever! Vi fick vara med om och se mycket i detta land. Jag skulle utan tvekan göra om det igen. Våra reseledare Annika och Kristoffer var suveräna. De blev en i gänget, men med ansvar . Hela resan var välplanerad med bra flyt. Fanns alltid en plan B om plan A inte fungerade av ngn anledning. Man visste hur lång tid , på ett ungefär, resa med bil , vandring skulle ta. Dom var alltid positiva . Som ni förstår mina vänner , vill jag slå ett slag för denna resa . Gör den! Ni kommer inte ångra er. Bara ångra om ni inte gör det 😉 Ska man poängsätta resan och reseledarna, blir det 12/12 av 12 möjliga.

Elsa

Jag var med på resan och det är mycket spännande som man får vara med om. Vi har fått åka på flotte och äta mat tillagad i bambu. Har man tur så blommar världens största blomma. De är inte alls så säljiga på Borneo som de är i Thailand. Sedan tar Annika Elgeskog och Kristoffer väl hand om en. Kommer tillbaka till Kuching och Borneo

fantastisks upplevelse

Eva och Mathias


Mycket bra arrangerat. Varierat program och kunnigt folk gjorde resan till en fantastisk upplevelse

fantastisks upplevelse

Kristina

Det var en fantastisk resa. Jag är nöjd, vi har upplevt så mycket på så kort tid.
Det bästa det var ni två Annika och Kristoffer.

Jag tyckte om flexibiliteten, med vandring upplevelser, i regn, sol och bad ved vattenfall i djungeln.
Det var bra för mig.
Och båtturerna till öarna, så skönt. Häftigt.

Marie och Viktor

Marie: 

Tusen tack för en spännande och innehållsrik resa.

Vi fick uppleva många saker som jag aldrig hade hittad till utan er.

Att kunna resa med sin son på detta sätt  var ett fantastiskt äventyr där vi båda lärde oss om annan kultur och liv, att funka i en grupp människor vi inte tidigare träffat, att uppskatta vad vi har och se hur vi kan bidra till jordens resurser.

Detta rekommenderar jag andra föräldrar, var inte rädda att ta med äldre nyfikna tonåringar

Nina ochSusanne

Nina:

En otroligt spännande och lärorik upplevelse att få se alla dessa djur och fantastisk oexploaterad natur.
Givande också att få vara med och bidra till Orangutan Project.

 

Susanne:

Jag har varit med om fantastisk resa där jag fått se och uppleva djur och kultur i vackra Sarawak, Borneo – långt bortom de vanliga turiststråken. Tack vare Annikas och Kristoffers engagemang har dagarna varit fyllda med alldeles lagom välplanerade och varierande aktiviteter. Jag kom hem fylld av upplevelser, många nya kunskaper samt massor av både roliga och galna minnen. Det känns dessutom lite extra gott när jag vet att jag varit med och bidragit till The organgutan project på Matang Wildlife Centre.

Tanja och Per

Varje dag ett nytt äventyr!

Vi hade elva helt fantastiska dagar med ett nytt äventyr varje dag; grottexpedition, flottfärd på floden och bad på helt folktomma paradisstränder och i vackra vattenfall. En njutning att somna och vakna till djungelljud och ”lagom” fysisk utmaning på dagarna, men med utrymme för mer när energin är på topp.

Boka en plats på nästa resa den 22 mars till 1 april 2020

Stäng meny